FISKALIZACIJA PIJACE, Šta pijačarima donosi fiskalizacija, plaćanje karticom, karticama, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Foto: Nova S

Pijačni prodavci iz svih krajeva Srbije najvavljuju veliki protest, koji će se 14. marta održati u Beogradu ispred Ministarstva finansija, a zbog najavljene fiskalizacije. Oni su se u više navrata obraćali nadležnim institucijama, ali bezuspešno.

Mirčeta Goločevac, jedan od prodavaca na Mirijevskoj pijaci, navodi da je najavljeni skup potpuno apolitičan i da je krajnji cilj da se izbore za prava pijačnih prodavaca.

„Ne pitaju nas da li neko ima novca za uvođenje fiskalnih kasa, da li će sve to biti izvodljivo na temperaturi od -5, prinuđeni smo da organizujemo protest“, navodi on.

Goločevac dodaje da je u nekim aspektima očekivano da dođe do fiskalizacije, ali ne i kada je reč o običnim pijačnim prodavcima.

PROČITAJTE JOŠ

„Našem pozivu odazvalo se mnogo ljudi, nadam se da će svi oni doći i podržati nas, biće nas i 10.000, mi iz udurženja ‘Opstanak’ smo organizatori, nadamo se najboljem.

Podsetimo, u skladu sa novim Zakonom o fiskalizaciji, koji stupa na snagu 1. januara 2022. godine, prodavci na pijacama moraće da imaju fiskalne kase. Prelazni rok je od 1. novembra do 30. aprila, što znači da će počev od 1. maja 2022. godine svi morati da izdaju fiskalne račune.

BONUS VIDEO: Kako se pijace prilagođavaju na obavezno uvođenje fiskalnih kasa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar