Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tradicionalna porodica u sebi neguje ljubav i prihvatanje, a ne odbacivanje i prezir, poručila je Ana Petrović iz organizacije "Da se zna" povodom protivljenja održavanju Prajd šetnje u Beogradu. Dragoslava Barzut iz Građanskih inicijativa ističe da je pogrešan narativ da se LGBTQI+ zajednica suprotstavlja tradicionalnim, porodičnim vrednostima.

„Ja sam veoma porodična osoba, ja sam nekome sestra, tetka, donedavno sam bila unuka, ja sam nečija ćerka, nećaka. Moje uloge su takođe vrlo porodične i ne želim da mi iko uzima pravo na porodičnost“, rekla je Barzut u emisiji „Da razumemo“ na N1.

Kazala je da postoji „suštinsko nerazumevanje naših elita“ o tome šta Prajd predstavlja, i da je pogrešan narativ u kom se suprotstavljaju ljudska prava i porodične vrednosti.

Ana Petrović kaže da će, bez obzira na zabranu održavanja šetnje u okviru Evroprajda, marširati 17. septembra „zbog svakog adolescenta koje se bori sa svojim identitetom, sa svojim svojstvom, sa svojom okolinom, sa svojom porodicom“.

„I, na kraju krajeva, da podsetimo da tradicionalna porodica u sebi neguje ljubav i prihvatanje, a ne odbacivanje i prezir“, rekla je ona.

Barzut dodaje da je Prajd važan da bi poručili da se ne stide, i da mladi koji ulaze u adolescenciju i otkrivaju da su LGBT+ znaju da to nije ništa pogrešno i da imaju podršku.

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Novi snimak okršaja LGBT aktivista sa Anom Brnabić

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar