Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Prema podacima koje su Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP, broj novih prijema u Opštoj Bolnici Novi Pazar dostigao je brojku od 26 pacijenata.

Prema podacima koje je medijima jutros dostavila Opšta Bolnica Novi Pazar, na respiratorima se trenutno nalazi 7 pacijenata, dok su 4 pacijenta priključena za high flow aparate, a čak 5 pacijenta izgubilo je život od posledica koronavirusa. Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 175 pacijenata.

Prema podacima iz novopazarskog Doma zdravlja, tokom jučerašnjeg dana, ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar dostigao je broj od  235 pregledanih pacijenata.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, tokom jučerašnjeg dana registrovano je 25 PCR pozitivnih pacijenata, a taj broj se iz dana u dan povećava.

Po ko zna koji put, iz novopazarskog Zavoda za javno zdravlje, apeluju da se građani pridržavaju propisanih mera, ali i apeluju na građane da ozbiljno shvate epidemilošku situaciju i da se što pre vakcinišu jer je to jedini izlaz iz ove situacije.

„Pozivamo građane, da se vakciniši što pre, otvorili smo i mobilne punktove u raznim delovima grada i seoskim područijima a i otvorili smo punk u Medicinskoj školi u kojoj se građani mogu vakcinisati bez prethodne prijave“, rečeno je iz Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar