Foto:Milan Ilić/RAS; Nova.rs

Novinarka NIN-a Dragana Pejović rekla je povodom smrti glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Nova" Stojana Drčelića da je ovo veliki gubitak za srpsko novinarstvo i dodala da je Drčelić bio novinar starog kova koji je imao razumevanja za različita mišljenja.

Pejović je istakla da je Drčelić imao široka interesovanja i da je znao šta znači dijalog, te je u današnje vreme njegova smrt posebno veliki gubitak.

„Stojan Drčelić je bio urednik sa velikim razumevanjem za novinare, radio je sa nama sa strpljenjem i imao razumevanje za stavove koji su bili drugačiji od njegovih“, rekla je Pejović za Nova.rs.

Ona je navela da će Drčelića pamtiti po kolegijalnosti i fer odnosu.

„Sa njegovom suprugom Zorom sam duže radila u NIN-u, oni su se tamo upoznali i nemam reči kojima mogu da opišem koliko sam tužna zbog njenog gubitkla i gubitka vaše redakcije“, izjavila je Pejović.

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Nova Stojan Drčelić (59) preminuo je danas u Beogradu.

Drčelić je bio deo tima portala Nova.rs od njegovog osnivanja u februaru 2020, gde je najpre obavljao funkciju urednika rubrike Hronika. Od osnivanja novina „Nova“ u junu 2021. godine bio je njen glavni i odgovorni urednik.

Prethodno, bio je novinar i urednik u brojnim beogradskim medijima: „Blicu“ i „Kuriru“, nedeljniku NIN, Nedeljniku, Frankfurtskim vestima…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar