Selo Oholje. Foto: Emina Ragipović

Emina Ragipovic rodom iz sela Oholje, nadomak Novog Pazara, javila se našoj redaciji sa informacijom da su predstavnici koalicije Sandžačke demokratske partije i Srpske napredne stranke koja je na vlasti u Novom Pazaru tražili od meštana ovog sela skoro 30.000 evra za jedan kilometar i 300 metara asfalta koji je trebao da prođe kroz ovo selo.

Emina Ragipović bivša nezavisna novinarka i koordinatorka Helsinške Fondacije za Sandžak u Varšavi i predsednica Fondacije „Kulture bez Granica“ rekla je za naš portal da su visoki funkicioneri SDP-a dolazili više puta u selo Oholje, i tražili od lokalnih meštana da pređu u stranku Rasima Ljajića i da plus daju 30 000e za asfalt. “ Oni su procenili da kilometar ipo asfalta u selu Oholje košta oko 110 000 evra, i navodno su rekli da će Grad Novi Pazar da uloži više od 80 000e a od meštana su tražili da daju 30 000e učešća u ovom projektu i da pritom pređu u SDP stranku, obzirom da su meštani sela Oholje, tradicionalno glasači SDA Sulejmana Ugljanina “

Ona takođe kaže da je po zakonu Grad Novi Pazar dužan da izgradi put kroz selo obzirom da se u njemu nalazi i džamija, a po zakonu moraju biti izgrađeni putevi do verskih objekata. Emin takođe kaže da je revanišizam vladajuće koalicije toliki, da ne samo da neće da urade asfalt već sada neće ni da pospu put šoderom i ako su upoznati da u selu ima bolesnih ljudi koji svakodnevno moraju da idu u grad kako bi se lečeli.

Emina Ragipović takođe dodaje da postoje dokumenti, u kojima stoji da je grad odborio sredstva, da je urađena kompletna dokumentacija da asfalt prođe kroz selo, ali da se sa tim stalo, samo zato jer meštani na poslednjim izborima nisu glasali za koaliciju Rasima Ljajića i Aleksandra Vučića. Ona takođe kaže da ovo nije prvi slučaj da se u selima u kojima žive Bošnjaci traži učešće sa više od 50 odsto, a dok se u selima sa pretežno srpskim stanovništvom to ne može desiti.

Selo Oholje. Foto: Emina Ragipović

„U jednom selu, u kojem pretežno žive Srbi, predstavnici vlasti su pokušali isto kao i sa selom Oholje, ali im to nije pošlo za rukom, obzirom da su se meštani žalili centrali SNS-a, pa su zbog toga smenjeni i bošnjački i srpski predstavnik vlasti u Pazaru koji su tražili učešće za asfalt u tom selu u blizini Novog Pazara.

Na pitanje zašto tako nisu reagovali i meštani sela Oholje? Emina kaže da je ona pokušala da kontaktira sa predstavnicima vladajuće stranke u Beogradu i da je čak kontaktirala i savetnicu Predsednika Vučića koja joj je obećala da će problem biti rešen, ali da od toga nije bilo ništa. “ Kada Vučić dođe u Novi Pazar, busa se u grudi kako će raditi na putevima, kako će nam pomoći, ali od toga nema ništa, naprotiv, članovi njegove koalicije od meštana sela traže učešće u izgradnji asfalfa sa više od 50% “ kaže Emina.

Ona je istakla da ona živi u Varšavi i da se našoj redakciji javila iskuljučivo zbog meštana njenog sela, ali i svih onih koji kroz iste i slične situacije prolaze od kada je ova koalcija na vlasti u Novom Pazaru.

Bonus video: Pregled dana u selu Rgotina gde su ulice asfaltiranje poslednji put 80-tih godina prošlog veka

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare