Foto:Promo/This and That Productions

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda usvojila je na današnjoj sednici inicijative da se na Savskom keju imenuje park Diane Budisavljević, kao i da centralni park na prostoru Beograda na vodi ponese naziv Savski park, prenosi Beoinfo.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u svojstvu građanina podneo je predlog da park koji se proteže od Brankovog mosta do Beton hale, gde će i biti podignut spomenik Diani Budisavljević, ponese ime ove velike heroine i humanitarke.

Članovi Komisije usvojili su inicijativu da centralni park na prostoru Beograda na vodi, uz Bulevar Vudroa Vilsona i Nikolaja Kravcova, ponese ime Savski park. Usvojeni su i predlozi da se u Beogradu podignu spomenici prvom predsedniku Narodne kancelarije, vojvodi i slikaru Petru Nikolajeviću Moleru i arhitekti Aleksandru Deroku.

Vesić je predložio da se podigne spomenik Petru Nikolajeviću Moleru, prvom predsedniku Narodne kancelarije, vojvodi i slikaru, u parku u Molerovoj ulici na Vračaru. Predloženo je i da spomenik znamenitom arhitetki Aleksandru Deroku, podigne na platou na uglu Topličinog venca i Čubrine ulice.

Komisija je usvojila i zahtev Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda da se Spomenik lučkom radniku, delo vajara Radete Stankovića, koji se nalazi na Savskom keju, zbog rekonstrukcije ovog keja premesti bliže glavnom stepeništu, tako da bude na reprezentativnijoj i izloženijoj lokaciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar