Rade Panic i Zlatibor Loncar
Rade Panić i Zlatibor Lončar Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs/TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić osvrnuo se na katastrofalne posledice pandemije. On je upro pstom u odgovorne, prema njegovom mišljenju, u ministra zdravlja Zlatibora Lončara i premijerku Anu Brnabić. Ministra zove na TV duel, uz napomenu da može da povede i Brnabić. Najavljuje i krivične prijave.

Panić je bio gost redakcije Nova.rs, a neposredno pre toga on se i javnim pismom obratio premijerki Srbije Ani Brnabić.

#related-news_0

„Reagovali smo zato što Brnabić tako opasno i mnogo obmanjuje građane. Da se ovog trenutka, teoretski, 100 posto stanovništva vakciniše, 40 dana je minimum da bi oni bili zaštićeni. Čak i prema zvaničnim podacima od 50 mrtvih, građani neka saberu koliko je njih premijerka pustila niz vodu svojom nekompententnom nsertručnom odlukom da ne posluša stručni deo Kriznog štaba“, naveo je Panić.

On je istakao da je u ovom trenutku pandemije potrebno da se oslobode mediji s nacionalnom frekvencijom, pre svega RTS.

„Moramo osloboditi nacionalne medije. Neću čak da kažem ni da treba ukloniti antivaksere – dozvolite profesoru Radovanoviću, meni, bilo kome da izađemo na RTS. Da izađemo na RTS ministar Lončar i ja, ne mogu da zovem Anu Brnabić, ona nije kompetentna, ali može ministar i nju da dovede“, rekao je Panić.

Na pitanje da li je reč o pozivu na duel s ministrom Lončarom, Panić odgovara:

„Taj poziv oduvek važi, to je poziv da se ispune zakonske obaveze prema socijalnim partnerima, prema zastupniku 6.700 lekara, a ima ih i mnogo više“, naveo je prvi čovek sindikata Lekara i farmaceuta Srbije.

„Biće krivične prijave, ako bog da“, zaključio je na kraju Panić.

BONUS VIDEO: Panić poziva ministra Lončara na TV duel

Pratite nas i na društvenim mrežama: