Motor licitacija, za Lanu i Unu
Foto: Facebook/Budi human-Humanitarne licitacije

Nakon što je Nemanja Ugrešić na Fejsbuku objavio da prodaje svoj Java motocikl i da ceo novac daje za pomoć da mala Sofija Markuljević ozdravi, ova akcija zaživela je i među drugim vlasnicima motora u Srbiji, koji su spremni da ih se odreknu kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Pančevka Dragana Zindović, objavila je na društvenoj mreži Fejsbuk licitaciju na kojoj nudi svoj motor marke "Jamaha", kako bi pomogla u lečenju Lane Jovanović i Une Bihorac.

Ova Pančevka oglasila je na Fejsbuk stranici „Budi human-humanitarne licitacije“ svoj motor marke „Jamaha“ od 600 kubika, star 27 godina, a koji prodaje kako bi novac dobile ove dve devojčice.

Kako je istakla, motor je „mažen i pažen“, a iz nemogućnosti da ga ga vozi, oglasila ga je na licitaciji i početna cena iznosi 60.000 dinara. Ona je u svojoj objavi navela i da licitacija traje do sutra, kao i da će sav prikupljeni novac biti preusmeren u humanitarne svrhe.

„Stavljam na licitaciju Yamahu Diversion 600 kubika, 1993 godište. Ja sam prvi vlasnik (pošto je motor uvezen). Motor je kod mene 7,5 godina. Održavan, garažiran, mažen i pažen (koliko je bilo mogućnosti). Budući vlasnik ima samo da promeni gume (sledeću sezonu mogu da izdrže, možda jos jednu), retrovizore, vetrobran/vizir, zadnji disk i (verovatno) paknove nisam stigla da promenim zbog korone“, napisala je ova Pančevka.

Motor licitacija, za Lanu i Unu
Foto: Facebook/Budi human-Humanitarne licitacije

On je navela da je na motoru sve zamenjeno prošle godine, sem guma.

„One su menjane 2017., kupljene nove (jer ne želim da razmišljam o svojoj i tuđoj bezbednosti). Takođe, na istom je svake godine uredno rađen mali servis (menjanje ulja i filtera). Motor nije registrovan, registracija je istekla 10.06.2020. godine. Razlog zašto motor stavljam na licitaciju je zato što nemam vremena da ga vozim od svojih obaveza, kao i to da ne mogu finansijski da izdržim servisiranje automobila i motora, a žao mi da stoji u garaži i da skuplja prašinu“, napisala je ona.

Kako je istakla, ovo je njen prvi motor i jako je vezana za isti.

„Ovo je moj prvi motor i sa istim sam proživela i doživela dosta lepih i loših trenutaka, kao i to da sam jako vezana za isti (neko će reći da nisam normalna, ali takva sam, vezujem se za stvari koje volim). Početna licitacija neka bude 60.000 hiljada dinara, licitacija traje do 28.07.2020. godine do 15.00 časova. Novac će da se uplati za Lanu i Unu, a ako se ponudi više, da se uplati i za blizance“, napisala je ova devojka.

Foto: Budi Human

Inače, devojčica Lana Jovanović pati od spinalne mišične atrofije, a reč je o bolesti koja napada mišiće i brzo dolazi do gubitka osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Sa druge strane, deo prikupljenog novca biće preusmeren i na lečenje devojčice Une Bihorac, kojoj je dijagnostikovan jartrogriposis, srčana mana i teško oštećenje sluha.

Budi human, Una Bihorac
Foto: Budi Human

Sa obe devojčice jedino šansa za bolji i zdraviji život jeste lečenje u inostranstvu, koje je veoma skupo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar