Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sve veće gužve se stvaraju u kovid ambulantama u Srbiji. Jedna takva zabeležena je u Kraljevu. Scena u kojoj gomila ljudi drži knjižice ne bi li ih predali na šalteru i stigli da se pregledaju kod pulmologa, snimljena je u Infektivnom odeljenju bolnice u Kraljevu.

„Velike su gužve kada se predaju knjižice. Neki dolaze i pre nego što kovid ambulanta počne da radi, kako bi uhvatili red“, kaže za Nova.rs jedna žena koja je čekala da stigne na pregled.

„Inače, slične situacije su zabeležene i u trećem talasu, u decembru. Tada su mnogi provodile vreme u automobilima i čekali od 2 ili 3 sata noću.

„Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja kaže da gužve postoje, ali da on nema saznanja da svaka predaja knjižica stvara pometnju među pacijentima. Kaže i da nije video pomenuti snimak.

„Po tri ekipe rade u smenama, a dnevno bude oko 200 i više pregleda. Gužve postoje, ali imamo nalet broja zaraženih. Jeste otežana situacija . Ali, mogu da kažem da je situacija pod kontrolom“, kazao je Parezanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare