Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pacijent iz Bačke Topole zaražen koronavirusom, koji se leči u Kliničkom centru Vojvodine je stabilno. Kako prenosi RTS, pod nadzorom je i lekar koji je bio sa njim u Subotici.

Izvor: RTS

U Kliničkom centru Vojvodine, na odeljenju za izolaciju Infektivne klinike nalazi se pacijent kome je potvrđeno prisustvo koranavirusa. Njegovo stanje je stabilno, što su pokazale i laboratorijske analize-

Četrdesettrogodišnji muškarac bio je smešten u subotičku bolnicu, nakon što je kod njega potvrđen koronavirus.

Od subote se nalazi u izolaciji u KC Vojvodine u Novom Sadu i o njemu brine multidisciplinarni tim lekara različitih specijalnosti.

Njegovo stanje se ne pogoršava i stabilno je.

Epidemiološke službe prate sve one koji su bili u kontaktu sa njim. Testirani su i članovi njegove porodice i rezultati su negativni.

Takođe, jedan lekar, dva laboranta i medicinski tehničari koji su bili u kontaktu sa njim u bolnici u Subotici su negativni na koronavirus, ali se njihovo stanje prati i oni neće narednih 14 dana dolaziti na posao.

Zaraženi muškarac je iz Bačke Topole i više puta je putovao u Budimpeštu kod sestre.

Prema najnovijim podacima, koje je Ministarstvo zdavlja objavilo jutros u osam časova, u Srbiji nema novih registrovanih slučajeva koronavirusa, a do sada je testirano 94 ljudi.

„Od poslednjeg izveštaja, sinoć u 18 časova , do jutros do 8 časova, nije bilo uzoraka testiranih na novi korona virus“, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.