Foto: Srbi za Srbe

Otac Perica, majka Snežana i sin Vojislav iz Prokuplja, žive u jednoj mračnoj sobi u nehumanim uslovima.

Da stvar bude još tragičnija, Perica je ratni veteran koji se za našu zemlju borio prvo u Hrvatskoj, zatim u Bosni i na kraju na Kosovu. Vratio se kući sa teškim psihičkim problemima koji su uticali na njegovo sveukupno zdravlje.

Njegova supruga Snežana takođe je teško bolesna, tačnije, boluje od raka mozga i štitne žlezde. Već je imala jednu operaciju, a zakazana je i druga. Međutim tu nije kraj njihovim mukama i da stvar bude još gora i njihov četrnaestogodišnji sin Vojislav je u teškom zdravstvenom stanju. Dva puta je operisan, oba puta na stomaku.

Foto: Srbi za Srbe

Oni preživljavaju sa 120 dolara koje dobijaju, tek, svakog drugog meseca. Iako je bolestan, Perica se trudi da radi ono što je radio celog života, a to je da zaštiti druge. Zbog toga uzima sporedne poslove za samo 5 dolara da bi izdržavao svoju porodicu. Otkako im je kuća izgorela, godinama unazad, žive u jednoj buđavoj prostoriji bez tople vode, ali sa svojim prihodima prinuđeni su da preskaču obroke i ne mogu ni da sanjaju da poprave svoj dom.

Foto: Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija 28. jun apeluje na sve da ovoj porodici pomognu da ne dočeka Božić bez kupatila i tople vode.

Plan je da se odmah počne sa renoviranjem njihovog doma kako bi dostojno dočekali Božić i da se Vojislavu makar malo približe slike iz detinjstva.

Foto: Srbi za Srbe

Svi koji to žele, mogu pomoći na sledeće načine:

 PayPal: [email protected]

Credit Card: https://28jun.org/donate

SMS: Pošalji 1 na 1733

Dinarski račun: (Ime) 28. Jun // 265 – 1110310003427 – 97 // Šifra plaćanja: 287 ili 288

Bank Transfer Austria (EU): (Name) Humanitäre Organisation 28.Jun // IBAN: AT372011184561424300 // SWIFT(BIC): GIBAATWWXXX

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar