ponovna zaraza korona
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Mladić star 32 godine preminuo je u kovid bolnici u Kruševcu u noći između srede i četvrtka, a prethodno je bio zdrav, ali i nevakcinisan. Direktor ove bolnice dr Radmilo Janković otkriva tok bolesti i kliničku sliku.

Radi se, kako nam kaže Janković, o mladom muškarcu koji je ležao 15 dana u Jagodini, bio je na neinvanzivnoj ventilaciji.

„U teškom stanju su ga prebacili u kruševačku kovid bolnicu. Tamo je proveo još 15 dana. Nije imao nikakve komorbiditete (ranija oboljenja, prim nov.), to je bio klasičan kovid sa teškom upalom pluća i sistemskim manifestacijama“, kaže Janković.

On dodaje da ovo nikako nije bio jedini sličan slučaj u kruševačkoj bolnici.

Foto: Printscreen/YouTube/Niški Portal

„Za još jednog mladića smo se borili, on je, Bogu hvala, živ i dobro, prebaciće ga verovatno u poluintenzivnu negu“, rekao je doktor.
Što se tiče preminulih lekara iz Prokuplja, čija je smrt potresla Srbiju, janković kaže da je bio upućen u slučaj.

„Ja sam bio u Kruševcu kada se to desilo. Poslat mi je bio i njen snimak pluća, i njeni nalazi. Ja sam rekao da je hitno iz Prokuplja odmah pošalju. U nekom trenutku su me zvali sa trijaže i rekli su mi da je u transportu preminula, nismo je ni primili. Onda su mi rekli da ima njih dvoje koji su preminuli. Imali smo na lečenju i jednog lekara iz Jagodine, verovatno ih ima i u drugim mestima. Tužno je“, zaključuje Janković.