Foto: Promo

Ukupan iznos sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja - oportuniteta, ove godine iznosi 500 miliona dinara.

Ova sredstva će nakon neophodnih procedura, kao i prethodnih godina, biti dodeljena projektima od najvećeg javnog interesa u oblasti socijalne politike, zdravstva, prosvete, kulture, humanitarnog rada, navodi se na sajtu Ministarstva pravde.

Komisija za dodelu sredstava nastavila je sa radom, nakon što je u Srbiji ukinuto vanredno stanje, kao i sa otvaranjem pristiglih ponuda na javni konkurs.

Komisiju čine predstavnici relevantnih institucija – tužilaštva, ministarstava zdravlja, prosvete i pravde, sa ciljem izbora projekata za dodelu sredstava.

Ministarstvo pravde je do sada sprovelo četiri Javna konkursa za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta, a ukupno na svim konkursima 2016, 2017, 2018. i 2019. godine dodeljeno je više od 1,6 milijardi dinara.

Oportunitetom se prikupljaju sredstva tako što tužilaštvo donese odluku da odloži krivično gonjenje za laka krivična dela uz obavezu okrivljenog da uplati određenu svotu novca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare