Foto: Privatna arhiva

Nakon što je pao most na Zapadnoj Moravi, koji je spajao Ibarsku magistralu i regonalni put Čačak - Kraljevo, još jedan takav infrastrukturni objekat je oštećen, navode u čačanskom JP "Gradac".

„Usled oštećenja na javnom putu OP broj 123-09 neposredno ispred mosta na Slatinskoj reci, kao i samog mosta posmatrano iz pravca Slatine ka Mrčajevcima, zabranjeno je korišćenje i prelazak preko istog“, kažu u JP „Gradac“.

Na tom lokalitetu postavljena je adekvatna saobraćajna signalizacija, ali i dodatno je fizički obezbeđen, tačnije onemogućen prolazak, jer je obilaskom terena ustanovljeno nepoštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Apelujemo na sve sugrađane i učesnike u saobraćaju da, radi sopstvene bezbednosti poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju“, ističu.

Javno preduzeće „Putevi Srbija“ obavestilo je, takođe, javnost da je oštećen još jedan most i da je zbog toga ograničena tonaža vozila koja ga mogu koristiti. Reč je o starom regionalnom putu Čačak – Kraljevo.

Foto: Privatna arhiva

Most se nalazi na granici dva grada, na deonici izmedju Goričana i Samaila. Oštećena je leva strana mosta zbog čega je zabranjen prolaz vozilima težim od 12 tona.

Međutim, to ograničenje se po rečima meštana ne poštuje, pa se mogu videti kamioni koji prevoze šljunak i koji sa teretom prelaze 50 tona.

Foto: Privatna arhiva

Za sada nema informacija da li će i kada početi sanacija mosta.

BONUS VIDEO: Regionalna saobraćajnica i improvizovani most u Adranima spremni za saobraćaj: Čeka se neko od ministara da je danas otvori

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar