Foto: Gradska uprava

Meštani sela u okolini Čačka su u strahu nakon što se pojavila vest o tome da se oseća miris gasa nakon rušenja mosta mosta u Slatini. Do navodnog curanja gasa došlo je usled pucanja cevi na mreži.

Meštani tog sela iskazuju zabrinutost zbog mogućeg zagađenja ili eventualno požara. Njihova pretpostavka je da je došlo do curenja zbog pada mosta, a ispod se vide pokidane cevi. U međuvremenu je prestao neprijatan miris.

Foto: Gradska uprava

Na licu mesta je i ministar građevine Goran Vesić. On je precizirao da je most koji spaja Slatinu i Mrčajevce pao u 7 sati i petnaest minuta i dodao da je bio predviđen za rekonstrukciju.

„Vlada je 500 miliona prebacila gradu Čačku koji je u međuvremenu sproveo nabavku, pripremili projekat i otpočeli pripremne radove, ali su oni obustavljeni zbog lošeg vremena“, kazao je on.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, kako je rekao, most se urušio pa će se uraditi novi što će koštati više.

Goran Vesić Foto: Gradska uprava

„Država će dodati sredstva za nov most. Čim se uradi projekat počeće se sa gradnjom“, kazao je Vesić dodajući da je najvažnije da nema ljudskih žrtava.

Goran Vesić Foto: Gradska uprava

On je, takođe, rekao da će se za četiri meseca izgraditi novi most u Adranima kod Kraljeva.

„Preko 60 odsto visećih mostova je u lošem stanju, jer se nije ulagalo godinama u infrastrukturu. Donećemo novi zakon o održavanju“, kazao je Vesić odgovarajući na pitanje da li oseća odgovornost zbog rušenja mosta u Ovčar Banji.

Goran Vesić Foto: Gradska uprava

Gradonačelnik, Čačka Milun Todorović je kazao da postoji neodgovornost pojedinaca koji prelaze preko mostova sa većom tonažom od dozvoljene.

„Ovde je primećen veliki broj vozila nakon urušavanja mosta u Adranima. Saobraćajna policija je sprečila autobus da pređe jutros preko mosta, zahvaljujući upozorenju gradjana“, rekao je Todorović.

Dodao je da postoji i video nadzor.

„Zbog poplava su četiri lica evakuisana, a 96 je prijavilo štetu. Trenutno radimo na Ljubić keju na ispumpavanju vode“, kazao je on i izrazio uverenje da će crpna stanica u tom prigradskom naselju biti ubrzo izgrađena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare