Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Grupa građana okupljena oko Udruženja slobodnih građana već osam meseci ispred zgrade Opšte bolnice u Novom Pazaru organizuju protest, tražeći smenu vršioca dužnosti direktora ove institucije dr Meha Mahmutovića i njegovih saradnika.

Jedan od pokretača ovih protesta i predsednik Udruženja slobodnih građana Aladin Paučinac, izjavio je za Nova.rs da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima, iako direktor ove bolnice još uvek nije smenjen.

Aladin Paučinac Foto: Irfan Ličina/Nova.rs
Aladin Paučinac Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Paučinac navodi da nije lako da se i pored brojnih pritisaka i tužbi istraje u ovoj borbi, ali je i napominje da njega i njegove prijatelje na ovu borbu obavezuju „preminuli sugrađani, koji su tokom juna i jula  umrli od posledica koronavirusa, zbog nebrige direktora bolnice Mahmutovića, a kasnije koordinatora i sadašnjeg državnog sekretara Mirsada Đerleka.

„Da je lako izdražati sve ovo, nije. Međutim, održava nas sećanje na umrle sugrađane i želja da isteramo pravdu. Znam da zbog svog uverenja da je pravda dostižna u ovom vremenu mnogima delujemo možda kao gomila ludaka, ali ko će ako nećemo mi?!“ pita naš sagovornik

Tokom januara i februara, umesto svakodnevnih protesta ova grupa je zbog niskih temperatura organizovala tri protesta nedeljno.

Paučinac ističe da su protesti veoma važni i da su imali rezultate.

„Nemamo sumnje da se nismo pobunili i da ne protestujemo da bi situacija bila daleko gora. Ne bi došla pomoć iz zemlje i inostranstva, ne bismo imali peticiju lekara specijalista“ navodi i ističe da je tretman obolelih od korone sada daleko bolji nego što je bio.

Tvrdi da peticija, kojom su se lekari izborili za bolje uslove specijalizacije, ima istorijski značaj za Novi Pazar, kao i da ćemo tek u budućnosti videti koliko su svi ti događaji bili značajni.

Paučinac se nada da bi i v.d. direkora Mahmutović mogao da bude sklonjen sa tog mesta, ali ne veruje da će u pitanju biti klasična smena.

„Verujem da je formiranje Zdravstvenog centra motivisano između ostalog željom da se izbegne njegova formalna smena. Njegovom formalnom smenom nakon toliko vremena osnivač opšte bolnice Novi Pazar bi priznao da je bilo teških grešaka u njegovom radu i da su oni toga bili svesni sve vreme. Ne verujem da će ga klasično smeniti“ ističe naš sagovornik.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar