Surdulica
Ilustracija: N1

Skoro 2,5 miliona dinara Opština Surdulica platiće medijske usluge Surduličkoj radio-televiziji. Ona je i ranije dobijala na tenderima, pa je tadašnji predsednik Opštine Novica Tončev bio u sukobu interesa jer je direktoru SRT-a Dejanu Petkoviću prethodno preneo upravljačka prava u firmi Tončev gradnja, pišu "Južne vesti".

Zaduženje SRT-a biće radijsko snimanje i emitovanje oglasa, obaveštenja, odluka, konkursa, javnih poziva, zaključaka i saopštenja i drugih akata, kao i televizijsko snimanje i emitovanje opštinskih manifestacija.

Taj medij će za to od Opštinske uprave dobiti 1.480.001 dinar sa PDV-om, a na tenderu je SRT doo Surdulica bio jedini ponuđač.

Direktor Surduličke radio-televizije je Dejan Petković, koji je ujedno zastupnik KK Radnik, navode Južne vesti.

Pročitajte još

Godina 2011, 2012. i 2014. ta radio-televizija takođe je pobeđivala na tenderima za usluge informisanja u Surdulici. Novica Tončev je tada bio predsednik Opštine, a Dejan Petković direktor SRT-a, ali je imao i upravljačka prava u firmi sadašnjeg ministra – u Tončev gradnji.

Agencija za sprečavanje korupcije je tada utvrdila da je Tončev u sukobu interesa, kao i da je tom surduličkom mediju iz opštinske kase uplaćivano više od pola miliona dinara mesečno.

Prema javno dostupnim podacima, sedišta Tončev gradnje i SRT doo u istoj su ulici, jedno pored drugog, na brojevima 3 i 5.

BONUS VIDEO „Jedino ovde ga pretupasmo“: Opština Surdulica i dalje neosvojiva za naprednjake

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar