Foto:Promo/Opština Čajetina

Gradnja Teslinog tornja i naselja najavljena je na Rtnju, ali će, sudeći prema najavama, takav objekat biti izgrađen na još jednoj srpskoj planini - Zlatiboru, piše eKapija.

Opština Čajetina sa Naučno-obrazovnom fondacijom Teslianum realizovaće projekat izgradnje Internacionalnog naučno-obrazovnog centra „Teslin toranj Zlatibor“, namenjen mladima iz Srbije i regiona, saopštili su iz ove opštine.

Foto:Promo/Opština Čajetina

Kako su za eKapiju potvrdili u Opštinskoj upravi, više detalja o početku gradnje i o čitavom projektu znaće se po potpisivanju Memoranduma o razumevanju, koji će Opština i fondacija Teslianum verifikovati u subotu 13. juna na Zlatiboru.

„Projekat izgradnje Teslinog tornja i pratećih sadržaja upotpuniće i turističku ponudu Zapadne Srbije, s obzirom da je u obližnjem Užicu 1900. godine, samo pet godina posle centrale na Nijagarinim vodopadima u Americi, na reci Đetinji podignuta prva hidrocentrala u Evropi i druga na svetu, sa Teslinim sistemom naizmeničnih struja“, navode u toj opštini.

Foto:Promo/Opština Čajetina

Kako je eKapija već pisala, Teslin toranj mogao bi da bude izgrađen i na Rtnju.

Milka Kresoja, osnivač Međunarodnog centra za istraživanje nasleđa Nikole Tesle, rekla je taj portal da je projekat gradnje Teslinog tornja sa Teslinim naseljem na Rtnju  usvojen, stavljen u plan detaljne regulacije i prošao je urbanistički plan sa idejnim projektom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare