Komemoracija Predragu Mariću Foto:BETAPHOTO/MUP SRBIJE

Komemoracija povodom smrti dugogodišnjeg načelnika Sektora za vanredne situacije i pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Predraga Marića održana je danas u Skupštini grada Beograda.

Okupljenima se obratio resorni ministar Aleksandar Vulin koji je kazao da će Marić ostati upamćen „po hrabrosti i sposobnosti da najteže trenutke prikaže jednostavnim“.

„U najtežim trenucima, kada svako ljudsko biće i sistem prestanu da budu racionalni i donose ispravne i mirne odluke, on je delovao mirno, samopouzdano, siguran da će na kraju sve biti dobro“, naveo je Vulin a preneo MUP.

Komemoracija Predragu Mariću Foto:BETAPHOTO/MUP SRBIJE

Prema rečima zamenika načelnika Sektora za vanredne situacije Bobana Stevanovića, Marić je bio „lider, vizionar, strpljivi i uporni rukovodilac koji je plenio energijom i ličnim primerom pokazivao da nema nepremostivih prepreka“.

„Govorio je da za njega i za nas ne postoje dan i noć, vremenska razlika, da moramo biti stalno dostupni, tamo gde je najteže, sa svojim ljudima, na čelu kolone. To su bili njegovi zahtevi i očekivanja, to je postao nepisani kodeks ponašanja njegovih saradnika, tada i kasnije“, naveo je Stevanović.

Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić (56) preminuo je juče od posledica infekcije virusom korona.

Marić, koji je bio i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, preminuo je u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu gde je bio hospitalizovan.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova počeo je da radi 1990. godine, a 2003. godine počeo je da radi kao načelnik Odeljenja za inspekcijski nadzor u tadašnjoj Upravi protivpožarne policije, dok je načelnik te uprave postao 2005.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar