Radio televizija Vojvodine Foto:N1

Nakon što je u medijima objavljena vest da će Oradio, koji posluje u okviru Radio-televizije Vojvodine, biti ukinut, oglasila se i Klara Kranjc, glavna i odgovorna urednica ovog radija. Prema njenim rečima, ona je upravo iz medija saznala da se mesto na kojem radi gasi.

„Ono kad na Fejsbuku zvanično saznaješ da se planira ukidanje Oradio, medija čija si glavna i odgovorna urednica“, napisala je Klara Kranjc.

Ona je podelila vest koja je objavljena na portalu 021, a u kojoj je preneta izjava generalnog direktora RTV Gorana Karadžića, da se u sklopu nove ogranizacije i sistematizacije ukidaju neke celine, i to O Radio i Centar za kompetenciju. Prema njegovim rečima, zaposleni iz tih delova će biti preraspoređeni.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon ove vesti, oglasila se Novosadska novinarska škola, koja javno apeluje na rukovodstvo RTV i direktora Karadžića da ne ukida svoj onlajn radio za mlade, nego da dodatno uloži u njegovo još bolje funkcionisanje. Kako se navodi u njihovom saopštenju, svojim radom Oradio je u najvećoj meri zaslužan za ispunjavanje odredbe Člana 7 Zakona o javnim medijskim servisima u kome se navodi obaveza koju RTV, između ostalog, ima, a to je zadovoljavanje potreba u informisanju mladih.

BONUS VIDEO Cvijetin Milivojević o targetiranju novinara: Ovo je vučje vreme u kome zečevi vladaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar