Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

JKP "Gradsko zelenilo" okupiralo je kuće zbog kupovine parcela za gradsko groblje, zbog čega žitelji Čačka koji imaju kuće u blizini ne mogu da funkcionišu.

Dragana Majstorović koja već tri godine boluje od kancera kaže za naš portal da više ne može da izdrži neodgovorno ponašanje gradskih čelnika, jer kada se vraća sa terapije čeka i nekoliko sati kako bi ušla u kuću svoje majke da se odmori.

„Ovo je nečuveno, bolesna sam tri godine i prinuđena da budem kod majke u Čačku, gde imam jednu polovinu kuće. Tu su mi stričevi, rodbina i komšije i groblje nam je bilo sa dve strane. Sada su i treću otkupili, pa nam je bukvalno groblje na pola metra od kuća. Ovo je prešlo sve granice koje postoje“, kaže Dragana.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Prema njenim rečima, zvala je i direktora „Gradskog zelenila“, ali on joj je rekao da na svojim parcelama može da radi šta hoće, jer je to njihova svojina.

„Imam četvoro dece, majka ih pazi od kada sam bolesna. Evo sada se obavlja parastos, mališani nemaju mira“, objašnja kroz suze Dragana.

Razmišlja da ode kod gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića i napravi „lom“, jer više ne može da izdrži.

„Više od tri godine bolujem od kancera, krenulo je sa dojke koju su mi odstranili, pa potom hiruški zahvat sa ginekološke strane, a sada je ponovo krenulo na gore, čekam rezultate skenera, ne osećam se dobro“, kroz suze priča Dragana.

I pre neki dan je Dragana 45 minuta sedela u kolima, po povratku sa terapije i poslala Milunu Todoroviću snimak, ali on se nije oglašavao.

„Sada su, konačno, krišom otkupili od komšije i treću stranu, gde je, naravno groblje i više ne možemo da funkcionišemo. Ponavljam, imam četvoro dece, sestra devojčicu od četiri godine koja ide u vrtić. Pa da li je zdravo da nam deca gledaju i slušaju svakodnevno kukanje i plač, uz dužno poštovanje pokojnicima i njihovim porodicama. Oni nisu ništa krivi, a ja sama noću ne smem da dođem u kuću“, kaže Dragana.

Ostao joj je samo makadamski put, kao prilaz kući.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Draganina mama, Lepa Petrović kroz suze kaže za Nova.rs da joj je previše muke i još ovo da je snađe.

„Dete mi je bolesno, moram da čuvam unučiće i pride su nas sada okružili grobljem. Više ne mogu da podnesem da živim. Ispod žita je komšija prodao kuću, nije nas ni obavestio, a zna kakva je naša situacija“, očajno kaže Lepa.

Prema njenim rečima, deca svaku sahranu vide i preživljavaju u svojim malim dušama, a niko ne obraća pažnju na to.

„Ako možete pomozite Vi kada niko neće“, kroz jecaje govori ova tužna žena. Sa druge strane, gradonačelnik Čačka, Milun Todorović kaže da postoji rešenje za sve. „Nažalost, morali smo da otkupimo parcele, ljudi umiru. Planirana je i kupovina preostalih objekata, jer ne želimo da mališani, kao i ostali sugrađani preživljavaju stresove. Pozivam gospođu da se javi i dođe, nadam se da ćemo rešiti situaciju“, kazao je za naš portal Todorović.

BONUS VIDEO: Proširenje groblja i uznemiravanje komšija