Foto:shutterstock by VladaKg03; shutterstock

"Sestra, drugarica i ja smo izlazili iz teretane. U jednom momentu, spazili smo kolica za bebe ispred ulaza u zgradu. U prvi mah, nismo smogli snage da priđemo, pomislili smo svašta. Nismo znali šta je u pitanju. Kada smo prišli, ugledali smo bebu u kolicima. Gledala je u nas, nije znala šta se dešava, a ni mi. Tražili smo pogledom nekog od njenih roditelja, ali nikog nije bilo. Tada smo pozvali policiju". Ovako za Nova.rs priča Miloš Sečivanović, mladić koji je zajedno sa sestrom i drugaricom, u noći između ponedeljka i utorka spazio samu jednogodišnju devojčicu u kolicima na trotoaru u Zmaj Jovinoj ulici 14 u Kragujevcu.

Nakon što su na lice mesta stigli policija i hitna pomoć, beba je zbrinuta na Klinici za pedijatriju UKC Kragujevac, a potom ju je preuzeo Centar za socijalni rad.

Majka devojčice G. P. (21) je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo kršenje porodičnih obaveza. Određen joj je pritvor od mesec dana.

Kada smo pozvali Miloša i upitali ga šta se desilo te noći, odmah je na početku razgovora istakao da nije on sam pronašao bebu, nego i njegove sestra i drugarica koje su bile sa njim u tom trenutku.

„Zapravo je drugarica prva primetila kolica. Bilo joj je čudno jer je ipak kasno, napolju hladno, a kolica stoje ispred zgrade. Onda smo svi troje prišli i videli bebu. Bili smo i uplašeni jer ne znamo šta se dešava“, priča nam Miloš koji je, inače, iz Čačka, ali u Kragujevcu studira Priordno-matematički fakultet.

Pročitajte još:

Objašnjava da su prvo sačekali nekoliko minuta kada su prišli kolicima i ugledali malenu devojčicu koja je bila potpuno mirna, nadajući se da će se neko pojaviti.

„U prvih pet minuta kada smo je videli, nismo pozvali policiju jer smo čekali da vidimo da li će se neko pojaviti. Obilazili smo zgradu, pokušali smo da uđemo unutra, da potražimo da li je tu taj koji ju je ostavio, međutim nismo uspeli. To je malo zavučen ulaz u zgradu, pa se i ne vidi toliko sa ulice. Mi smo videli sa ulaza teretane, verovatno ne bismo ni primetili da smo išli sa ulice. To je bila čista sreća i drago mi je što smo je spasili“.

Beba je, kako priča, imala na sebi jaknu, delovala je ušuškano, a kolica su bila tik ispod nastrešnice zgrade.

„Mislim da beba nije bila svesna šta se dešava kada nas je videla. Nije ni plakala, vrpoljila se, ništa, prosto nas je samo posmatrala. Policija je stigla u roku od desetak minuta. Zbrinuli su dete, ušli su sa njom u auto dok nije stigla hitna pomoć jer je napolju bilo baš hladno. Potom su je lekari pregledali i odvezli je“.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Miloš priznaje da još uvek nije svestan šta se desilo.

„Rekao sam da to, po meni, nije neki herojski čin, kao da nisam svestan da sam spasio nečiji život. Nikako do mozga da mi dođe ta informacija. Naravno, jako mi je drago što sam tako postupio i što je, pre svega, beba dobro“.

Njegovi roditelji i prijatelji su tek sutradan saznali da je ova fantastična trojka spasila jedno nevino biće.

„Pošto se to desilo kasno uveče, sačekao sam ujutru, pa sam javio mojima. Bili su jako srećni što sam tako postupio“, kaže ovaj skromni dečko.

BONUS VIDEO: 600 beba dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar