Foto: Printscreen/YouTube/Info LIGA Ivanjica

Olujno nevreme praćeno jakom kišom izazvalo je poplave u ivanjičkim naseljima Senjak, Bukovica i Marina Reka, a bujica je odnela određenu količinu zemlje.

„U ovom delu grada radimo zamenu azbestnih cevi i pojedini kanali su ostali otvoreni, bujica je odnela određenu količinu zemlje i došlo je do problema u četiri domaćinstva. Vrlo brzo smo uspeli da saniramo izlivanje vode, ali dodatni problem nam predstavlja nestabilna vremenska prognoza i nove najavljene padavine“, izjavio je zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Jako nevreme praćeno krupnim intenzivnim gradom, zahvatilo je i podgolijska sela, a pojedina dvorišta potpuno su obelela od grada, a meštani su ga skupljali lopatama, prenosi Tanjug.

Foto: Printscreen/YouTube/Info LIGA Ivanjica

„Još uvek nismo primili dojavu o šteti, ono što za sada znamo jeste da se na tom području ljudi ne bave poljoprivredo i izbegnuta je šteta na malinjacima. Sa protivgradne stanice ispaljeno je 55 raketa“, rekao je Mitrović.

Kako javlja portal Info LIGA poplavljeni su sutereni stambenih i poslovnih objekata, kao i dvorišta i obradive površine u više mesnih zajednica na području Ivanjice.

Kako se navodi, nevreme je pogodilo i opštine Arilje, Požega i Lučani.

Nevreme u Šapcu

Najavljivano nevreme i ovog popodneva pogodilo je pojedine delove Srbije, a prvi na udaru bio je Mačvanski okrug. U naselju Nakučani u opštini Šabac već je padao grad.

Nakučani naselje u opštini Šabac u Mačvanskom okrugu 9.06.2020 FOTO:Lazar Drobnjakovic

Posted by Vremenska.Prognoza on Уторак, 09. јун 2020.

Danas je gotovo cela  Srbija u narandžastom meteoalarmu, a kako navode na stranici Weather2umbrella biće uslova i za nepogde sa gradom, olujnim vetrom i veoma obilnim pljuskovima, naročito krajem dana i tokom večeri.

Do 17. juna očekuje se promenljivo oblačno, toplo i nestabilno sa čestom pojavom kiše, lokalnih pljuskova i grmljavine.

Samo će za dane vikenda u većini mesta preovlađivati sunčano uz pojavu kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom posle podne i uveče.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar