Dragan Djilas i Goran Vesic
Dragan Đilas i Goran Vesić Foto:Vesna Lalić/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas kritikovao je uvođenje novog sistema protiv nepropisnog parkiranja u Beogradu "Oko sokolovo", što je izazvalo oštru reakciju zamenika gradonačelnika Gorana Vesića koji je taj sistem danas svečano predstavio javnosti.

Komentarišući izjavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koji je tokom današnjeg predstavljanja novog sistema elektronske kontrole nepropisnog parkiranja rekao da će posebno opremljeni džipovi „pokazati autoritet države“ i da na „džipove, ‘audije’ (i ostala vozila bahatih vozača) neće ići trotinetima“, Đilas je na Tviteru konstatovao „Pa neće da se sudaraju sa njima da pokažu da su jači!? „.

“ Ideja je da ih fotografišu. A za to je bitna kamera, a ne auto na koji je nakačena! Oni stvarno misle da su ljudi idioti koji ništa ne razumeju i da mogu da im kažu sta god hoće. E pa gospodo….“, napisao je Đilas.

Reagovao je Vesić koji je na svom Fejsbuk profilu napisao da je upravo  „Đilas poznat po besnom i bahatom parkiranju, posebno po Vračaru“.

„Komunalnim milicionerima i saobraćajnim policajcima da bi izašli na kraj sa bahatim Đilasom i njegovim džipovima trebaju panciri, a ne bolja kola. Upravo je Đilas primer takvog bahatog vozača zbog koji je ‘Oko sokolovo’ uvedeno“, prokomentarisao je Vesić.

Inače, koliko taj čovek ne zna ništa osim da pokrade gradski budžet, dodao je Vesić, govori i činjenica da priča kako ovi automobili imaju samo kamere. Neznalica. Svaki automobil nosi hardversku opremu tešku 70 kilograma.

Ово нам каже човек који вози бесне џипове, које сам себи изнајмљује на лизинг да би избегао плаћање царине. Човек познат…

Posted by Горан Весић on Недеља, 26. јул 2020.

Sistem „Oko sokolovo“ pokrivaće 93 najprometnije ulice u Beogradu, tzv. „crne tačke“ kojima će 18 specijalno opremljenih vozila, prema Vesićevoj najavi, prolaziti na najmanje 20 minuta.

Prema Vesićevim rečima, odabrane su one ulice kojima ide gradski prevoz i gde je najveća koncentracija bahatog parkiranja.

„Sistem znači kraj bahatom parkiranju u ‘žutim trakama’, na tramvajskim šinama, pešačkim prelazima, invalidskim mestima, ali i kraj onima koji svojim vozilima zatvaraju ulaze u stambene zgrade i nepropisno parkiraju na trotoarima“, istakao je Vesić.

Naplata kazni novim sistemom počeće 10. avgusta, a od 3. avgusta svako ko napravi prekršaj dobijaće na kućne adrese obaveštenje sa fotografijom, mestom prekršaja, visinom kazne koja bi bila naplaćena, informacijom da je sistem još u test fazi, kao i molbu da to više ne čine.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare