Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Zbog snega koji pada neprestalno više od 24 sata i na pojedinim mestima je dostigao 30 centimetara, pojedina sela koja pripadaju opštini Sjenica, u potpunosti su odsečena od glavnog puta. Meštanima najveći problem predstavlja nestanak struje zbog snežnih nanosa. 

Oko hiljadu meštana pojedinih sela, kako je izjavio Miljan Konatar iz mesne zajednice Bare na Pešteru, zbog poslednjeg nevremena ostalo je bez električne energije.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

 

„Putevi su neprohodni, u selima nema struje. Meštani su u velikom problemu“ rekao je Konatar za regionalnu agenciju RINA.

Meštani sjeničkih sela, koji su navikli na oštre zime, potvrđuju i za Nova.rs da je glavni problem nestajanje električne energije.

Snežni pokrivač od 30 centimetara za njih nije neko veliko iznenađenje, a, kako navode, ni velika opasnost.

„U mom selu je palo više od 20 centimetara snega. To nije strašno navikli smo mi i na veće padavine. Za sada imamo struje i još uvek možemo da stignemo do glavnog puta. Dobro je da nema zavejanih kao što je to bio slučaj tokom prethodne zime, sve ostalo će se lako rešiti“ navela je Mirsada Ibrović  iz sela Krće kod Sjenice.

Semir Mujagić iz Predizeća „Novi Pazar put“ objašnjava da je sneg na teritoriji opštine Sjenice napadao i više od 30 centimetara, kao i da su radnici ovog preduzeća celu noć čistili glavne puteve da bi bili prohodni.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

 

„Prioritet su nam glavni putevi, većina tih puteva je prohodna, prohodan je i veći deo seoskih puteva. Snega je u pojedinim mestima palo i više od 30 centimetara, a glavni problem nam je to što sneg ne prestaje da pada“ ističe.

Mujagić je za Nova.rs rekao da su kamioni krenuli i ka pešterskim selima.

„Putevi na pešterskoj visoravni su u većini slučajeva prohodni, ostalo je još nekoliko sela na teritoriji opštine Sjenica, a za sada je prioritet put Sjenica – Buđevo. Naši kamioni su već na putu ka tom mestu kako bi uspeli da što pre obezbedimo nesmetano odvijanje saobraćaja na toj deonici“ zaključio je Mujagić.

Podsetimo, ovo nije prvi slučaj da sela na pešterskoj visoravni i sjeničkoj opštini budu odsečena od glavnih puteva.

Ove godine u februaru zbog jakog vetra i visokih snežnih nanosa za saobraćaj su bili zatvoreni čak i  magistralni putevi Novi Pazar – Sjenica i Sjenica – Ivanjica.

Dve noći se radilo na čišćenju puteva, a tokom jedne večeri su na Pešteru evakuisali ljude iz 70 vozila, među njima je bila i trudnica i beba stara 15 dana.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar