Deo Ibarske magistrale kod Adrana, koji je bio obustavljen jer su poplave odnele most preko Musine reke, pušten je danas u saobraćaj pošto je izgrađena devijacija.

Nakon što se urušio most, vozači su morali da koriste alternativne puteve koji su vodili kroz okolna sela, kako bi se ponovo uključili na magastralni put Kraljevo – Preljina. Ponovno puštanje u saobraćaj, znatno će smanjiti gužve, jer se alternativnim pravcima kreću i teretna vozila.

Rukovodilac Odeljenja za poslove civilne zaštite u Kraljevu, Zdravko Maksimović kaže da je postavljena saobraćajna signalizacija, i da će saobraćaj za putnička i teretna vozila biti bez ograničenja.

Devijacija je duga 80 metara, a pored dve saobraćajne trake urađena je i pešačka staza i biće u funkciji dok ne bude izgrađen novi most, za koji Maksimović navodi da će uskoro biti završena projektna dokumentacija.

Junske poplave odnele most u Adranima kod Kraljeva, zbog čega je deo Ibarske magistrale bio u prekidu, a vozači su do Čačka išli starim putem.

Ministar građevinarstva Goran Vesić tada je najavio da će za četiri meseca biti izgrađen novi most, ali i da će biti urađena devijacija kojom će saobraćaj biti nastavljen na magistrali.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar