Branislav Nedimović, Ana Brnabić i Marko Čadež Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović otkrio je detalje razgovora sa poljoprivrednicima. On je za RTS rekao da je sastanak trajao devet sati i da je prekinut kako bi poljoprivrednici obavestili svoje kolege o rezultatima razgovora.

„U zgradi Vlade smo, kolege iz vlade i ja i predstavnici PKS-a bićemo i celu noć ovde i sutra, koliko god je potrebno za dogovor. Razgovori su bili teški, a budžet nije ćup iz kojeg se vadi koliko ko hoće, a ni vlada ne može da garantuje cene“, rekao je Nedimović.

Ističe da je postignut visok stepen saglasja oko premija za mleko, oko podrške poljoprivrednim proizvođačima vezanim za gorivo.

„Došli smo do cene koja bi poljoprivrednom proizvođaču donela oko 70 dinara cenu, to je 11 posto više nego što dobijaju u Rumuniji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Mađarskoj. Ovo je blizu 600 evra po toni, nadam se da će svi imati sluha, vlada čini nadljudske napore da reši ovu situaciju“, naveo je Nedimović za RTS.

Kaže da su uvek spremni za kompromis, a da li će neko koristi svoje pravo da protestuje – to ostaje na njima.

„Kad god predstavnici poljoprivrednih proizvođača žele razgovore – mi smo tu, dovoljan je jedan telefonski poziv da nas obaveste o ishodu svojih razgovora“, poručio je Nedimović.

BONUS VIDEO: Šta su poljoprivrednici rekli pred sastanak u Vladi Srbije; Neki najavljuju dolazak u Beograd ako svi zahtevi ne budu ispunjeni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar