Foto:N1

Doktor Spasoje Radulović obratio se redakciji Nova.rs povodom teksta koji je prethodno objavljen na našem portalu pod naslovom “Mala Dajana (8) gladna i u bolovima čekala 3,5 sata doktora za posao od 2 minuta: Lekar ocu pretio da će ga ošišati i izbio mu telefon, na kraju intervenisala policija”. Odgovor koji je dr Radulović poslao na naš tekst prenosimo u celosti.

„1. Dajana Pavlović je pacijent na našoj klinici od 2015. godine gde se leči zbog komplikacija nastalih nakon porođaja. Dr Spasoje Radulović je prvi put pacijentu ugradio stalnu gastrostomu 10.05.2019. kada je zamenjena privremena. Nakon toga dete je redovno dolazilo na kontrolu a zamena gastrostome urađena je od strane istog doktora 27.01.2021 i 29.12.2021. Zbog sumnje na refluksnu bolest pacijentkinja je dva puta hospitalizovana na odeljenje abdominalne hirurgije kod dr Radulovića, 23.10.2018. i 16.11.2018. Nije bilo primedbi od strane roditelja koji imaju pravo na izabranog lekara.

2. Dana 10.03.2023. godine otac je Dajanu doveo u ambulantu abdominalne hirurgije radi zamene stome. Problem je nastao kada je zatražen uput za bolničko lečenje, a zatim i odbijanje da se postavi gastrostoma koju otac donosi. Postupak je bio čudan jer otac dobro zna da je stoma uredno menjana na našoj klinici sa bolničkim uputom i da nije potrebno da donosi kupljenu stomu. Nakon regulisanja uputa dete je prebačeno u posebnu ambulantu gde je gastrostoma zamenjena i koju je lično doneo doktor. Rutinskom proverom zamenjene stome utvrđeno je da ona funkcioniše što je opet dovelo do reakcije. Otac reaguje tako što naziva doktora pogrdnim imenima u prisustvu radnika obezbeđenja i medicinske sestre, zbog čega je pozvana policija.

3. Majka (Stanislava) nije bila prisutna ni jednog trenutka u dešavanjima koja opisuje niti je bila sa detetom. Otac je bio sam sa detetom pri ulasku u ambulantu i pri menjanju gastrostome.

4. Iz svega iznetog kategorički i dokumentovano tvrdim da su izjave majke male Dajane koja interpretira komunikaciju sa mnom a da nije bila prisutna a zatim i njenog oca iskonstruisane i apsolutno neistinite, a da za svaki deo komunikacije sa ocem postoje svedoci. Video nadzor i satnica prijavljivanja u našem sistemu pokazuje da je pacijent Dajana Petrović prijavljena u 9h i 16 min a odjavljena u 10h 53 min sa overenom otpusnom listom.

5. Molim vas da demanti objavite u celosti jer ste dozvolili da objavite neproverene, lažne izjave roditelja Dajane kojima se na najbrutalniji način vređa moja ličnost i dostojanstvo i devalvira moj dogogodičnji hirurški rad sa skoro deset hiljada operacija kod dece.

6. Na kraju ukazujem da se povodom ovog slučaja više neću oglašavati, već ću u slučaju daljih radnji kojim se kompromituje moja čast, ugled, profesionalni i lični integritet, putem adekvatnih pravnih sredstava ostvarivati svoja prava i njihovu zaštitu u zakonom propisanom sudskom postupku.“