Foto:Screenshot/Instagram/192_rs

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu, u saradnji sa pripadnicima PU Smederevo – grupom za ekološki kriminal i Republičkim inspektorom za zaštitu životne sredine, povodom jučerašnjeg izlivanja mazuta u centru grada, pokrenulo je predistražni postupak u cilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja i prikupljanja relevantnih dokaza.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu OJT Smederevo, dežurni zamenik javnog tužioca odmah je izdao naredbu za obezbeđenje i vršenje uviđaja na licu mesta, analizu prosute tečnosti i njene količine, te odredio veštačenje od strane nadležnih službi.

Takođe, ovlašćena laboratorija izvršila je uzorkovanje kanalizacione mreže u Ulici Radosava Mirkovića. Nakon okončanja svih predistažnih radnji i postupka koji se vodi protiv odgovornih lica, biće podnete krivične prijave.

Pročitajte još:

Podsetimo, juče u toku dana je, prilikom istakanja mazuta u rezerovar, koji se nalazi u centru Smedereva, došlo je akcidenta, kada je zbog ljudske greške, mazut iscurio po ulici i trotoaru.

Na Instagram stranici 192.rs pojavio se snimak gde se vidi cisterna, kao i nekoliko ljudi koji prate situaciju.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

BONUS VIDEO Pometnja u Kragujevcu: Cisterna sa azotom preprečila put

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar