Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Radna grupa koja treba da izradi radnu verziju Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima, održala je prvi sastanak, saopštilo je danas Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Ministarstvo je formiralo novu, ekspertsku Radnu grupu, koju čine predstavnici ministarstva, stručnjaci za medijsko pravo Rade Veljanovski i Jelena Surčulija, kao i advokati Ljubiša Кuvekalović i Stevan Pajović.

Deo koji ovim Zakonom treba da budu unapređen su pitanja implementacije EU Direktive o audio-vizuelnim medijskim uslugama, kao i implementacija opredeljenja iz Medijske strategije koja se tiču Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Prvom sastanku Radne grupe prisustvovali su ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, predstavnici Ministarstva za evropske integracije, kao i međunarodni partneri iz Delegacije EU, Misije OEBS, Ambasade Кraljevine Norveške i Fondacije Кonrad Adenauer, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Judita Popović o odluci Regulatornog tela za elektronske medije o dodeli frekvencija sa nacionalnim pokrivanjem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar