Hotel Jugoslavija, protest Ne damo Jugu Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Blokadom puta u trajanju od 5 minuta ispred Hotela Jugoslavija na Novom Beogradu, Zeleno-levi front pozvao je građane da izraze protest zbog Nacrta plana detaljne regulacije koji predviđa mogućnost rušenja hotela.

Nacrtom se, između ostalog, predviđa i izgradnja dve kule visine do 155 metara i kompleksa koji bi se prostirao na 240.000 kvadratnih metara i u kom bi živelo 1.150 stanovnika.

Hotel Jugoslavija, protest Ne damo Jugu Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

„Pred nama je još jedan plan koji se donosi bez konsultovanja građana koji žive u neposrednom okruženju i koji će doneti profit pojedincima, bez ijednog kvadrata javne namene,“ navode iz Zeleno-levog fronta.

Petominutna blokada puta ispred Hotela Jugoslavija, protest Ne damo Jugu Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

“Ne postoje odgovori na pitanja kako će novi stanovnici zadovoljiti potrebe za obrazovanjem, lečenjem, kulturom, kako će novih više od hiljadu stanovnika uticati na već postojeće stanje kraja u tim oblastima, kako će izgradnja još jedne gomile čelika i stakla uticati na mikroklimu ovoga kraja i da li će reka Dunav koja bi trebalo da nudi osveženje i relaksaciju svima postati dostupna samo odabranima”, navodi se u saopštenju, prenosi N1.

PROČITAJTE JOŠ

Javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije traje do 20. maja i do tada zainteresovani građani mogu dostaviti primedbe na ova planska rešenja.Hotel Jugoslavija je u martu ove godine kupila kompanija „MV Invest“, koja je u vlasništvu „Milenijum tima“, a koji je prošle godine inicirao izmenu Plana detaljne regulacije za prostor na kom se nalazi hotel Jugoslavija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare