Odlikovani direktor RGZ „odlikovao“ sindikalce premeštajem, pa suspenzijom

Društvo 05. avg 202200:42
Podeli:
RGZ, Republički geodetski zavod, konferencija za novinare, kzn, kzš
Foto: N1

Suspenzije i disciplinski postupci protiv sindikalnih predstavnika u Republičkom geodetskom zavodu predstavljaju zastrašivanje, ali i permanentno kršenje zakona, ocenili su predstavnici sindikata zaposlenih u toj ustanovi. "Obračun" direktora Zavoda usledio je tokom i posle hakerskog napada na katastar, zbog čije odbrane je, na kraju, on nagrađen, a sindikalci koji su govorili o problemima u Zavodu, optuženi da su u tom napadu učestvovali. Ako je tako - pitaju se sada sindikalci - zašto su njihovi predstavnici suspendovani, a ne unapređeni u informatičare?

Dijana Konstantinović je, najpre, navodno zbog povećanog obima posla, premeštena iz Novog Sada u Srbobran.

„Dve nedelje kako sam prebačena iz Novog Sada u Srbobran u katastar, zbog tog preobimnog posla, nije mi osposobljen računar, dve nedelje mi nisu osposobljene uloge, da bih uopšte mogla da počnem da radim. Dve nedelje sam odlazila 37 km od svoje kuće, da bih tamo osam sati sedela“, kaže Dijana Konstantinović, predsednica Jedinstvene organizacije sindikata RGZ.

Protiv nje je ubrzo pokrenut disciplinski postupak i sada je suspendovana, ali nije jedina. Po istom principu, sa posla je udaljen i Stevan Todorov. Za sada privremeno, ali sumnja da je suspenzija, zapravo, uvertira za otkaz.

Opširnije pročitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Nebojša Pejčinović, izvršni sekretar Sindikata "Nezavisnost" Republičkog geodetskog zavoda

Komentari

Vaš komentar