Foto: Nova S Ivana Milovanović

Zbog enormno visokih računa za grejanje, tročlana porodica Milovanović iz Čačka pokušava godinama da odjavi ovu uslugu, ali bez uspeha. Skinuli su radijatore, betonirali cevi, ali računi i dalje stižu. Sada im javno preduzeće preti izvršiteljima i strahuju da mogu da ostanu bez krova nad glavom.

„Evo ovde su bili radijatori, gore cevi, toga više nema ali nama računi i dalje stižu“, priča za Nova S televiziju stanarka Ivana Milovanović.

Iako nemaju više ni radijatore, a ni cevi, astronomski računi i dalje stižu. Za stan od 40 kvadrata, Milovanovići mesečno izdvajaju 17.000 dinara za grejanje.

„Svake zime se dogrevamo električnim grejnim telima, to su nenormalno veliki računi. Mi uđemo u leto sa velikim dugovima, a ‘Grejanje’ nam samo nudi reprograme. To je jedno vrzino kolo iz koga ne možemo da izađemo“, kaže Ivana.

Ona je na porodiljskom bolovanju, a suprugom ne radi, pa žive samo od jedne plate.

„Moj muž je išao da pokrene proceduru iz sistema grejanja, a oni su mu rekli da to ne može da se uradi. Pritom, nisu ni hteli da mi daju napismeno da to može da se uradi. Mi se plašimo da će nam oduzeti imovinu kroz sudski postupak, da nam stan ne ode na aukciju. U svakom slučaju, mi ćemo se boriti“, iskreno je rekla Ivana.

Bonus video: Pokušaj iseljenja Milice Baklajić

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar