Veliko Ratno Ostrvo
Foto: Shutterstock

Udruženje gradjana "Bitka za Košutnjak" pozvalo je danas "sve gradjane Beograda i Srbije, bez obzira na političku ili drugu opredeljenost", da zajedno spreče urbanizovanje Velikog ratnog ostrva, na kome je "Beogradski vodovod i kanalizacija" najavio otvaranje vodoizvorišta za snabdevanje grada vodom.

Iz udruženja „Bitka za Košutnjak“ navode da su juče podneli hitan zahtev za stavljanje van snage i poništavanje te javne nabavke, kao i prethodne studije opravdanosti Velikog ratnog ostrva, koju je „Beogradski vodovod i kanalizacija“ nedavno oglasio.

„Beograđane je danas zaprepastila vest da je javno preduzeće ‘Beogradski vodovod i kanalizacija’ odlučilo da počne sa ispitivanjem (i izvesnim betoniranjem) na Velikom ratnom ostrvu. Isto ovo javno preduzeće je pre samo dve nedelje izjavilo da urbanizovanje Makiškog polja nikako neće uticati na snabdevanje vodom za dva miliona Beograđana“, navodi se u saopštenju.

Iz „Bitke za Košutnjak“ navode i da će, ukoliko se ne odgovori na njihov zahtev, tražiti hitno sazivanje Nadzornog odbora „koji bi trebalo da utvrde sve činjenice u vezi sa skandaloznim odlukama sadašnjeg rukovodstva“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare