Avion Er Srbija
Avion Er Srbija Foto:BETAPHOTO/Air Serbia

Ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović potvrdila je da se od subote otvara direktna avio linija Peking - Beograd ocenivši da će to dodatno osnažiti čelično prijateljstvo dve zemlje.

PEKING, 14. jula 2022. (Beta) – Ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović potvrdila je da se od subote otvara direktna avio linija Peking – Beograd ocenivši da će to dodatno osnažiti čelično prijateljstvo dve zemlje.
„Od 16. jula ove godine će se otvoriti i direktna avio-linija Peking-Beograd u organizaciji Hainan Airlines, i uskoro se, takođe, očekuje uspostavljanje direktne avio-linije i od strane srpske nacionalne avio-kompanije Air Serbia. To će nesumnjivo doprineti intenziviranju međusobne saradnje na svim nivoima, društvene razmene, obnavljanju razmene turista i turističkih poseta“, podvukla je Maja Stefanović u intervjuu za Kinesku medijsku grupu (CMG).

PROČITAJTE JOŠ

Napomenuvši da su odnosi Srbije i Kine na najvišem nivou u svojoj istoriji, ambasadorka je priznala da je za nju veliki izazov kako postići novi kvalitativni napredak u odnosima. U tom cilju, ukazala je da se u narednom periodu očekuje nekoliko značajnih aktivnosti uključujući i skorašnje potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje.

„Očekujemo da će u narednom periodu biti odobren izvoz srpskih proizvoda u Kinu, prvenstveno različitih vrsta mesa, meda, pčelinjih proizvoda i sl. U toku su aktivnosti i na realizaciji drugih infrastrukturnih projekata poput izgradnje auto-puteva“, dodala je.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar