Sudentkinja Fakulteta sporta u Nišu pozitivna na koronu

Društvo 10. jun. 202009:41 > 09:59
Podeli:
Foto: N1

Koronavirus potvren je kod jedne studentkinje Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, dok se za jednog studenta čekaju rezultati testiranja, tako da su na fakultetu privremeno obustavljene sve nastavne aktivnosti, potvrdio je danas agenciji Beta dekan Milovan Bratić.

Prema njegovim rečima, obolela studentkinja ima blažu kliničku sliku i nalazi se na kućnom lečenju.

On je rekao da je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja juče dostavio Zavodu za javno zdravlje Niš spisak studenata i profesora koji su bili u kontaktu sa obolelom studentkinjom i sada stručnjaci Zavoda treba da odluče ko će još biti testiran.

„Od razvoja epidemiološke situacije zavisiće dalje aktivnosti na fakultetu. Ukoliko bude potrebno privremeno će biti odložen ispitni rok koji treba da počne 15. juna“, rekao je Bratić.

On je kazao da su studenti protekle tri nedelje dolazili na fakultet zbog praktičnih vežbi i aprilskog ispitnog roka.

Prema njegovim rečima, ove nedelje u planu je bilo održavanje časova za studente koji su želeli da poprave broj bodova prikupljen u predispitnim obavezama, ali su ti časovi odloženi.

„U toku je prijava za upis na fakultet nove generacije brucoša i ona se odvija nesmetano“, kazao je Bratić.

Podnošenje prijava za upis, kako je naveo, bio je još jedan od razloga zbog čega su sve ostale aktivnosti na fakultetu odložene, jer je time sprečeno da budući brucoši dođu u kontakt sa ostalim studentima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Vaš komentar