Ekipa Nova.rs zatekla je više građana koji su jutros pokušali da dobiju potvrde i obave poslove u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) u Nemanjinoj ulici, ali bezuspešno, pošto ih na vratima dočekuje obezbeđenje, sa informacijom da PIO fond još uvek ne radi.

Čitaoci Nova.rs javili su da se jutros formirala velika gužva ispred PIO fonda.

Naša ekipa je zatekla nekolicinu građana koji su došli povedeni informacijom koju su, kako kažu, jutros čuli na televiziji – da će zahtevi i potvrde moći lično da se podnose u filijali, ali to još uvek nije tako.

Na vratima su nalepljena obaveštenja koja građane upućuju na brojeve telefona, ali građani kažu da su non-stop zauzeti, pa su im informacije nedostupne. Bilo je i prepirke sa predstavnicima obezbeđenja, koje su vidno iznervirani građani pitali zbog čega ne mogu da dobiju informacije, zbog čega su vesti oprečne i ono najvažnije – kada će PIO fond da proradi.

Foto: Bojana Milovanović

Vitomir Pušonjić, jedan od građana koje smo zatekli, kaže da je došao da podnese zahtev u vezi sa penzijom, iz Bosne, ali da se vraća neobavljenog posla.

“Već mesecima pokušavam to da završim”, kaže Pušonjić.

Obezbeđenje potvrđuje da filijala radi, izlaze zaposleni iz nje, ali još uvek ne rade sa strankama.

Ispred PIO fonda zatekli smo i Snežanu Milojević koja nedeljama pokušava da overi zdravstvenu knjiživcu za svoju 73-godišnju svekrvu, koja je nepokretna i prima terapiju koja sada ne može da dobije.

„Rekli su da će se knjižica automatski overavati, ali ništa od toga. Ja stvarno ne znam šta da radim, ne možemo da dođemo do lekova“, kaže Milojević, čija svekrva je nemački osiguranik i prima penziju iz Nemačke.

Pribojava se da će imati problem i sa time kako da nadležnim službama u nemačkoj objasni ovu situaciju.

„Ovde niko ništa ne radi“, ljuta je Milojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar