Foto:Shutterstock/serato

Javni poziv za prodaju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u okviru prve faze izgradnje biće objavljen 1. septembra, najavila je Vlada Srbije.

Elektronska prijava počeće 1. oktobra, kada će se zainteresovani prijavljivati za kupovinu stanova u Beogradu, a potom i u ostalim gradovima.

U okviru kompletne prve faze (1a i 1b) biće izgrađeno blizu 7.900 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Vranju i Sremskoj Mitrovici.

Članovi Komisije za koordinaciju aktivnosti u izgradnji tih stanova su na sednici kojom je predsedavala šefica odlazeće Vlade Srbije, Ana Brnabić, razmotrili su kako napreduju radovi u gradovima širom Srbije.

Tako je u Vranju tokom juna završena izgradnja „1a faze“ – 186 stanova u četiri objekta. Do sada je u tom gradu useljeno 136 stanova, dok se ovih dana očekuje početak izgradnje 289 stanova u „fazi 1b“, saopštila je Vlada.

Radovi u okviru „faze 1b“ već su počeli u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Kragujevcu. Taj program je iniciran krajem 2017, a Zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanove za pripadnike snaga bezbednosti donet je u maju 2018. godine u Skupštini Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar