vremenska prognoza
Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/

U Srbiji u petak ujutro vedro i vrlo sveže, u dolinama i kotlinama sa maglom. Tokom dana biće sunčano i toplije, vetar slab, promenljivog smera.

Jutarnja temperatura od 8 do 15°C, maksimalna dnevna od 28 do 30°C.

U Beogradu u petak sunčano i toplo. Vetar slab, promenljivog smera. Jutarnja temperatura 15°C, maksimalna dnevna 29°C.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je u poslednja dva dana bila pod uticajem ciklona, koji se svojim centrom premeštao preko našeg područja.

Danas su ciklon i hladni front odmakli istočnije od našeg područja, ali Srbija i dalje ostaje pod sistemom severnog strujanja, uz prilic svežije vazdušne mase sa severa, objašnjavaju meteorolozi.

Očekuje se smena i sunčanih intervala, a maksimalna tempeatura biće od 22 do 26°C, u Beogradu do 24°C.

U noći ka petku u svim predelima Srbije očekuje se vedro i vrlo sveže, pa će u petak u mnogim predelima Srbije jutro biti hladno, u dolinama i kotlinama sa maglom.

Minimalna temperatura na jugu, jugoistoku i zapadu Srbije spustiće se ispod 10°C, pa će gradovi poput Dimitrovgrada i Leskovca meriti „samo“ 9°C, što će biti čak 30 stepeni niža temperatura u odnosu na utorak popodne.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

I u ostalim predelima Srbije minimalne temperature biće niske za sredinu leta i kretaće se uglavnom od 10 do 14°C, što su uglavnom za oko 25 stepeni niže temperature u odnosu na utorak. Beograd će sa 15°C imati najtoplije jutro, ali i 20 stepeni nižu tempertauru u odnosu na utorak.

Još hladnije jutro biće iznad 1000 metara nadmorske visine, pa će Sjenica i Kopaonik meriti 4-5°C.

I tu nije kraj velikim oscilacijama u temperaturi.

Nakon vedrog i hlandog jutra, tokom dana biće sunčano, uz pravo letnje vreme. Očekuje se priliv osetno toplije vazdušne mase sa Mediterana, pa će tokom dana temperature u Srbiji biti ponegde i za 20 stepeni više u odnosu na jutro i kretaće se od 28 do 30°C.

Još toplije nastaviće se tokom vikenda, uz temperature za vikend preko 30°C, u nedelju i do 35°C. U nedelju pred kraj dana pogoršanje vremena sa pljuskovima i grmljavinom, pa će u ponedeljak biti svežije za oko sedam stepeni.

Dakle, usled veoma velikih oscilacija temperatura, ovih dana preporučuje se povećan oprez, jer velike razlike mogu da utiču ne samo na ljude već sa svojim zdrastvenim problemima, već i na potpuno zdrave ljude.

BONUS VIDEO: Kako se prilagoditi na nagli skok temperature?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare