Foto: EPA-EFE/Marcial Guillen

U poslednja 24 sata sa područja Zlatiborskog okruga testirano je 45 osoba, od kojih je deset pozitivno na virus korona, pa tako taj okrug beleži 126 potvrđenih slučajeva infekcije, a zabeležen je još jedan smrtni slučaj.

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da je šest novih pozitivnih slučajeva na Kovid-19 zabeleženo u Užicu, tri u Bajinoj Bašti i jedan u Požegi, dok je preminula žena (81) iz Nove Varoši.

Od početka epidemije do danas testirana je 1.036 osoba i najveći broj obolelih i izlečenih u Zlatiborskom okrugu beleži Užice – 38 zaraženih i 18 oporavljenih.

Sledi Bajina Bašta sa 25 pozitivnih i 10 izlečenih pacijenata i Arilje sa 17 potvrđenih slučajeva i pet izlečenih.

Nova Varoš i Požega imaju po 10 obolelih i po četiri oporavljena slučaja, a Prijepolje i Priboj po devet pozitivnih i po pet izlečenih.

Sjenica ima registrovanih pet pozitivnih i dva oporavljena, dok Čajetina ima tri potvrđena slučaja infekcije, a dva pacijenta su se oporavila.

Do sada je još 36 pacijenata otpušteno kući, što čini ukupan broj od 55 oporavljenih.

Broj preminulih od virusa korona sa područja Zlatiborskog okruga iznosi deset, tri pacijenta iz Nove Varoši, po dva pacijenta iz Prijepolja i Arilja i još troje njih iz Užica, Bajine Bašte i Priboja.

Kosjerić je jedina opština u tom okrugu koja nema potvrđen nijedan slučaj infekcije Kovidom-19.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar