Foto: Krokodil

Neformalna grupa građana "Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata" (RUBS) organizovala je doradu oslikavanja prostora na zidu koji se nalazi pored murala ukrajinske pesnikinje Larise Kosač (1871-1913) u Beogradu.

U ponedeljak 26. decembra 2022. godine, u večernjim satima, mural ove pesnikinje, koji je oslikan ispred Krokodilovog centra u blizini Brankovog mosta, bio je uništen i prefarban.

Na muralu tada su za sada nepoznate osobe crnom farbom iscrtale nekoliko slova Z, simbol ruske invazije na Ukrajinu, a na zidu pored, crnom farbom su ispisane poruke: „Ovo je Srbija, nema mesta za ovo“ i „Nema nacizma ovde“.

Juče je ova neformalna grupa očistila mural i skinula natpise, a danas su farbom boje ukrajinske zastave (žuta, plava) ofarbali zid pored pomenutog murala.

Oni su juče takođe zatražili uklanjanje ruske jelke, koja postavljanja u Knez Mihailovoj ulici.

Iz ovog udruženja, ranije danas, izdato je saopštenje kojime se traži uklanjanje ruske jelke, koja je postavljenja u Knez Mihailovoj ulici

„Ova jelka nije izraz ljubavi i poštovanja, već cinično sredstvo propagande Rusije. Stoga tražimo da bude uklonjena u znak pijeteta prema žrtvama agresije“, istakli su u oni u svom saopštenju.

***

BONUS VIDEO – Vandali urnišu parkove: Kako pojedini Kragujevčani narušavaju izgled grada?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar