Jelena Obućina Foto:Nova S

TV lice i kourednica Pregleda dana Newsmax Adria Jelena Obućina ocenila je, gostujući u emisiji "Među nama" na NovaS, da će javnost teško doći do odgovora kada je reč o dva prebrojavanja - izlaznosti na izborima, pošto je RIK odbacio stotine prigovora opozicije, i o brojanju preminulih od koronavirusa.

Jelena Obućina, koja zajedno sa Goranom Dimitrijevićem uređuje „Pregled dana“, prvu emisiju iz produkcije Newmax Adria, rekla je u „Među nama“ da je jedna od tema koju su obradili u toj novoj informativnoj emisji upravo da novca za sanaciju štete od aktuelnih poplava nema, pošto su sredstva izdvojena za te projekte posle poplava 2014. u  međuvremenu potrošena.

Za Obućinu, ključna reč koja prati ove poplave je – javašluk, pošto, kako kaže, “ do poplave može da dovede jedna nezatvorena šahta, kao i jedna minihidroelektrana“.

Na pitanje da li javašluk vidi i u radu Republičke izborne komisije, koja u vreme emitovanja „Među nama“ u sredu još nije objavila zvanične podatke o izlaznosti na izborima 21. juna, Obućina je skrenula pažnju na veliki broj odbačenih prigovora.

„Jedan od poznatih ‘izbornih trendova’ u Srbiji je da izlaznost bude visoka ujutru. Ovoga puta izlaznost je bila visoka pred kraj izbora.

Uloženo je oko 500 prigovora, a oni koje je uložila opozicija najviše se odnose upravo na to da je izlaznost naglo porasla u poslednja dva sata izbora, ali bojim se da ćemo, kao i za milijardu drugih afera ili pitanja, ostati bez odgovora na to“, rekla je Jelena Obućina.

Jelena Obućina Foto:Nova S

„Tvrdim da ćemo ostati bez odgovora  i za broj umrlih od koronavirusa. Šta je problem? Nije samo u Srbiji taj broj upitan, Španija i Francuska su menjale brojeve umrlih od Covid-19.

Problem je što statističari kažu da je teško poverovati u podatke koji su javno dostupni, a član Kriznog štaba Srđa Janković odgovorno tvrdi da ‘ne lažiraju taj broj’, da ga citiram“, rekla je Obućina o temi koja je okupirala medije pošto je BIRN objavio da je broj preminulih od koronavirusa veći nego što je zvanično rečeno srpskoj javnosti.

Pogledajte i koga je Jelena Obućina vidi na budućoj listi učesnika u vlasti sa SNS, a koji nisu uspeli da pređu cenzus:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare