Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Večeras, u toku noći i u petak, u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuju se obilne padavine od 30 do 50 mm za 24 sata, a u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više, upozorava Republički hidrometeorološki zavod.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, na području Beograda, večeras i sutra očekuju se obilne padavine, oko 40 mm za 24 sata, a u pojedinim delovima grada i više.

Takođe, RHMZ upozorava da će na slivovima Jadra, Ljuboviđe, Drine, Lima, Kolubare, Uba, Tamnave i Ljiga sa pritokama vodostaji biti u umerenom i većem porastu od 5. do 7. novembra, sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima i pojavom lokalnih izlivanja na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na području Srema, Beograda i Banata.

RHMZ najavljuje i da će na severu, zapadu i jugozapadu Srbije, biti kiša i pljuskovi, na zapadu ponegde i grmljavina. U košavskom području jugoistočni vetar u slabljenju, na planinama jak,povremeno olujni jugozapadni vetar.

U Beogradu u toku noći kiša, u pojedinim delovima grada i pljuskovi sa grmljavinom.

BONUS VIDEO: Rekordno visoke temperature u Italiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar