Foto: Tamara Marković/Nova.rs

Grozdana Stanisavljević iz valjevskog sela Vragočanica, koje je prilikom decembarskih snežnih padavina bilo bez struje u kontinuitetu više od dva dana, obratila se N1 da bi skrenula pažnju na to da su im stigli decembarski računi za struju i da nema nikakvih umanjenja kako je tada bilo najavljeno iz Vlade Srbije.

„Sve mi ovo liči na obećanje, ludom radovanje“, kaže Stanisavljević i podseća da su nakon višednevnih nestašica struje u Vragočanici, ali i mnogim drugim selima širom Srbije, premijerka Ana Brnabić i ministarka za energetiku Zorana Mihajlović javno obećale da će svima koji su bez struje bili u kontinuitetu preko 20 sati, decembarski račun biti umanjeni, prenosi N1.

„Od toga nema ništa. Više smo bili bez struje nego sa strujom pa je potrošnja razumljivo i bila manja, ali sve što je potrošeno u računu je evidentirano i naplaćeno. Na računu lepo piše, umanjenje po zaključku Vlade Republike Srbije – nula, kao i za umanjene za energetski ugrožene kupce“, tvrdi Stanisavljević.

Ona kaže da se početkom nove godine snabdevanje električnom energijom u Vragočanici i okolnim selima donekle normalizovao, da prekida u napajanju ima i dalje, ali da ona mnogo kraće traju.

BONUS VIDEO: Blokada na Iriškom vencu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar