Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

Svi građani koji u Srbiju dolaze sa teritorije Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije treba da imaju negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba.

Ta odluka važi od sutra, 15. avgusta, i ne odnosi se na naše građane koji dolaze sa teritorija tih zemalja, rekla je novinarima epidemiolog Darija Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba.

Navela je da je doneta i odluka da za građane Crne Gore više nema restrikcija u pogledu ulaska u našu zemlju i dodala da ta odluka počinje da važi od sutra.

Inače, direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša najavio je jutros da Crna Gora u subotu, 15. avgusta, otvara granicu sa Srbijom.

Kako je naveo, za ulazak u Crnu Goru najverovatnije će biti potreban PCR negativan test ili serološki ELISA.

Crnogorsko nacionalno koordinaciono telo svakog petka donosi o ažuriranju liste zemalja čiji građani i pod kojim uslovima mogu da uđu u Crnu Goru.

Tokom juna i jula su relaksirali ulazak za građane više država iz regiona i Evrope, ali ne i za Srbiju.

Vlade Srbije je sedmog jula propisala da građani Crne Gore, na osnovu procene trenutne epidemiološke situacije u regionu, donela odluku da se svim građanima Crne Gore, koji ulaze u našu zemlju određuje obavezna mera samoizolacije u trajanju od 14 dana.

„Ova lica u obavezi su da pri ulasku u zemlju prijave adresu na kojoj će boraviti naredne dve nedelje, kako bi nadležni organi mogli da kontrolišu poštovanje izrečene mere“, saopštila je tada Vlada Srbije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare