Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Sutra zaseda Krizni štab, nakon višednevne pauze okupiće se zbog omikrona i broja zaraženih koji premašuje 10.000. Ne pominju se neke rigoroznije mere i pooštravanje. Sva je prilika da će se razmatrati požar zvani omikron, kao i početak drugog polugodišta.

„Moj predlog je da Sajam ne bude punkt za vakcinaciju, da tu bude najveća kovid ambulanta, da najviše lekara tu stavimo, da ljudi ne stoje po hladnoći“, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije. Ipak, ne izgleda da će ovo biti tema na sednici Štaba.

Umesto tgoa, razmatraće se škole. Đaci bi sa raspusta trebalo da se vrate u klupe 24. januara, a omikron otežava početak drugog polugodišta. Virusolog Tanja Jovanović smatra da povratak u klupe u trenutku kada vladaju – korona i grip nije baš epidemiološki pametna stvar.

„Moje mišljenje je da nastava treba da počne onlaj i u osnovnim i u srednjim školama“, kaže naša sagovornica i članica Kriznog štaba. Ipak, svedoci smo da se često stavovi stručnog i političkog dela kriznog štaba nisu poklapali – sutrašnji Krini štab pokazaće da li to ostaje tako.

Da će povratak u škole biti jedna od tema Kriznog štaba potvrđuje i dr Zoran Bekić, koordinator vakcinalnog punkta na Sajmu.

„Škole povratak u klupe biće svakako jedna od tema Kriznog štaba. Naš stav je po tom pitanju jasan – škole mogu biti dodadat problem“, objašnjava Bekić.

BONUS VIDEO Obućina o Kriznom štabu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare