Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Stručnjaci i organizacije civilnog društva zatražile su da sprovođenje planskih procedura bude u skladu sa zakonom i bezbednosnim merama i da izjave nadležnih prate zakonom propisane procedure.

Povodom izjave glavnog urbaniste Beograda Marka Stojčića za Politiku, u kojoj je javnost obavestio da se iz epidemioloških razloga do daljnjeg obustavljaju javni uvidi u planska dokumenta i javne rasprave, organizacije civilnog društva pozivaju nadležne organe da ovu izjavu potkrepe i odgovarajućim zvaničnim odlukama nadležnih organa.

Potpisnici saopštenja su organizacije civilnog društva i pojedinci koji se bave urbanizmom, kulturom i zaštitom prirode i životne sredine, članovi radne grupe koja je prethodno dostavila Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda više od 7.000 primedbi na sporni Elaborat za plan detaljne regulacije kompleksa „Avala filma“ na Košutnjaku.

Peticiju kojom se traži obustavljanje planova za uništavanje šume na Košutnjaku, do ovog trenutka potpisalo je skoro 50.000 građana.

Podnosioci zahteva su Beogradska otvorena škola, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Evropa Nostra Srbija, Ministarstvo prostora, Ne davimo Beograd, Organizacija za političku ekologiju Polekol, RERI, Svetska organizacija za prirodu WWF, Dragoljub Bakić, Ksenija Radovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar