FOTO TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"/ nr

Zaključak Vlade Srbije kojim je odbačen zahtev za pristup informacijama od javnog značaja u vezi nabavke medicinske i druge opreme u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa je sraman i skandalozan, ocenio je danas Toplički centar za demokratiju i ljudska prava.

Iz te nevladine orgnizacije su naveli da se „nedostavljanje informacija o tome kako je država u vreme vanrednog stanja trošila novac građana Srbije upravo tim građanima, ne može ničim opravdati, ali se može lako razumeti“.

„Motiv i razlog za skrivanje informacije od javnog značaja imaju samo oni kojima otkrivanje istine ne ide u prilog. U protivnom, ništa bolje po vlast nego da se sama pohvali i na uvid javnosti stavi svaki ugovor koji je sklopila i svaki dinar koji je potrošila u njihovom interesu“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da građanima ostaje pitanje „šta se sve još od njih skriva i koliko se na tome o njihovom trošku profitira“.

„Ako je vlast ovoliko uporna u prikrivanju informacija o troškovima načinjenim da bi se, navodno, zaštitili zdravlje i životi ljudi, koliko i šta se tek skriva, fingira i lažira u poslovima koji nisu u toj meri vidljivi i ne bude takvo interesovanje javnosti“, upitali su iz Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare