Foto: JEAN-SEBASTIEN EVRARD / AFP / Profimedia

Nevladina organizacija Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) saopštila je danas da je grad Zrenjanin izdao treću po redu nezakonitu građevinsku dozvolu investitoru Linglong, za izgradnju pomoćnih objekata u okviru fabrike guma u tom gradu.

Kako se ističe, u toj građevinskoj dozvoli je pogrešno navedeno da investitor poseduje rešenje da procena uticaja na životnu sredinu nije potrebna, iako takvo rešenje ne postoji. Gradska uprava Zrenjanina je obustavila postupak odlučivanja o potrebi procene uticaja 7. maja, kada je odbacila 215 primedbi građana i udruženja, tvrdeći da su neosnovana.

Zakon o proceni uticaja na životnu sredinu, ukazuje RERI, ne poznaje i ne predviđa takvu proceduru – gradska uprava je trebalo da donese rešenje o tome da li je procena uticaja potrebna ili nije. Ta nevladina organizacija iz Beograda je 20. jula podnela žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj,navodeći da je dozvola izdata suprotno propisima, i traži da se ona kao nezakonita poništi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare