Foto: EPA-EFE/CSABA BUS

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava zatražio je od Vlade Srbije informacije u vezi sa svim nabavkama medicinske i druge prateće opreme koja je kupljena u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa, kao i analizu nadležnih institucija na osnovu kojih su nabavke obavljene.

„Gotovo dva meseca unazad svedoci smo apsolutne netransparentnosti vlasti koja je, prema izjavama najviših zvaničnika, na nabavku medicinske opreme potrošila više stotina miliona evra budžetskog novca“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da ne postoji ni jedan opravdan razlog da građani Srbije odmah ne dobiju informacije o svakom dinaru koji je država utrošila u cilju suzbijanja posledica pandemije izazvane korona virusom.

2Vreme degutantnog i primitivnog samohvalisanja predsednika i premijerke uspesima u ratu protiv korona virusa je završeno i došlo je vreme za polaganje računa. Dakle šta je, u kojim količinama, na bazi kojih analiza i koliko plaćeno novcem građana Srbije?“, pitaju iz Topličkog centtra za demokratiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar